WELKOM
  ANNEMIEK
  GALERIE
  EDELSMEDEN
  WORKSHOPS
  UITLEEN
  CONTACT
 


Annemiek van Seters - Leppens

Annemiek werd geboren in Tilburg op 10 oktober 1957. In haar vrije tijd nam het tekenen een prominente plaats in. Annemiek is een echte autodidact.  Op dertienjarige  leeftijd voltooide ze haar eerste werk uit olieverf. Omgaan met potlood, penselen en houtskool was voor haar even natuurlijk als leren lopen en schrijven.   Ze heeft hierdoor een eigen herkenbare stijl ontwikkeld. Haar beleving geeft een specifiek resultaat waarin de sfeer het meest in het oog  springt. Dit leid ertoe dat ze soms maandenlang aan een schilderij werkt. Ten behoeve van en ook door het tekenen en schilderen heeft ze, zoals ze aangeeft, leren kijken.

Het teken en schilderen zijn niet in de eerste plaats een vorm van ontspanning, maar bieden Annemiek de mogelijkheid ons haar werkelijkheid te tonen. Uitgangspunt in haar werken is steeds het tekenen en schilderen “naar haar waarheid”, zoals ze dit zelf uitdrukt. De vertaling hiervan levert werken op in meerdere technieken, maar bijna altijd uitgevoerd in krachtig rood, oranje en geel

Annemiek werkt met olieverf, acryl  en aquarel. Het merendeel van haar werken wordt echter gemaakt met olieverf. De techniek die ze gebruikt is de eeuwenoude techniek die een schilderij opbouwt in meerdere lagen. Overigens hanteert ze incidenteel ook (gewassen) krijt en houtskool.. Haar voorkeur op dit moment gaat echter uit naar het werken met olieverf en paletmes.

De afgelopen jaren heeft Annemiek frequent op diverse plaatsen geëxposeerd of deel genomen aan kunstmarkten en ateliertochten . Enkele voorbeelden hiervan zijn: de Heerlijcheid in Antwerpen , Jacobskerk in den Haag, ateliertocht tbv kinderen Tsjernobyl en de derde prijs in de ontwerpwedstrijd van de Efteling.

 
U bent hier:  Annemiek.nl / Annemiek

Contact | Disclaimer | Sitemap | Login